PAU julistaa laajan lakon postialalle

25.1.2024

PAU julistaa laajan lakon postialalle


Tiedote. Julkaistu: 25.01.2024, 12:39
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU jätti tänään 25.1.2024 ilmoituksen laajasta postialaa koskevasta poliittisesta lakosta 1.-2.2.2024. Lakolla vastustetaan hallituksen radikaaleja leikkauksia työehtoihin, työttömyysturvaan ja lakko-oikeuteen.

Lakko koskee kaikkia Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen ja Posti Palvelut Oy:n pakettilajittelijoita koskevan työehtosopimuksen mukaisia työtehtäviä Posti Group Oyj konsernin yhtiöissä. Työnseisaus koskee myös yrityksissä alihankintana ja vuokratyönä tehtäviä töitä.

Lakon aikana ei tehdä työvuoroja, jotka alkavat aikavälillä 1.2.2024 klo 00:00 – 2.2.24 klo 18:00. Lakon piiriin kuuluu noin 10 000 työntekijää ja toimihenkilöä. Lakon ulkopuolelle on rajattu terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät työt. 

PAU osallistuu SAK:n ja STTK:n työelämäheikennyksiä vastustavaan suurmielenosoituksen Helsingissä torstaina 1.2.2024. PAU kannustaa kaikkia Postin työntekijöitä osallistumaan mielenosoitukseen.

Lisätietoja: Heidi Nieminen, puheenjohtaja, 050 340 3217

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on alansa suurin työntekijä- ja toimihenkilöjärjestö. Liitto neuvottelee työehdot, valvoo tehtyjä sopimuksia ja huolehtii jäsentensä eduista.


Kysymyksiä ja vastauksia lakosta löydät tästä linkistä


PAU osallistuu suurmielenosoitukseen – tule mukaan!

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK kutsuvat koolle STOP nyt! -mielenosoituksen hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan torstaina 1. helmikuuta. Mielenosoitus järjestetään Helsingin Senaatintorilla kello 12–14. PAU kannustaa kaikkia Postin työntekijöitä osallistumaan mielenosoitukseen. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville järjestetään maksuttomia bussikuljetuksia. Lisätietoja mielenosoituksesta täältä.
Nyt viimeistään on aika sanoa STOP – tule mukaan!

Terveisin, PAU

Lue lisää www.pau.fi